Som processråd kommer du att arbeta tätt tillsammans med fyra andra processråd i en väl sammansvetsad grupp på avdelningen för Konsumentskydd, med placering på Konsumentombudsmannens (KO:s) sekretariat. KO-sekretariatet ansvarar för rättsliga ingripanden med stöd av författningar som myndigheten har tillsyn över, att väcka offentlig grupptalan enligt lagen om grupprättegång och anmälan av grupptalan vid ARN, att biträda konsumenter i enskilda tvister med mera. I uppdraget ingår att driva rättsutvecklingen framåt på det marknads- och civilrättsliga området.

Om jobbet
Du driver självständigt tvistemålsprocesser för myndighetens räkning i patent- och marknadsdomstolarna, allmän domstol och i förekommande fall förvaltningsdomstol samt meddelar förelägganden och beslut enligt de lagar Konsumentverket/KO har tillsyn över. I jobbet ingår även remissarbete, offentliga utredningar och att hålla utbildningar internt och externt. Mediekontakter och internationellt arbete förekommer också, liksom att delta i utvecklingsarbete inom myndigheten.

Är du den vi söker?
Du har juristexamen eller annan universitetsexamen med juridisk inriktning som vi finner likvärdig. Du har kvalificerad erfarenhet av processer i domstol genom exempelvis arbete som åklagare, domare, advokat eller processförare i offentlig verksamhet.

Du har mycket god analytisk förmåga och arbetar effektivt och strukturerat med fokus på uppdrag och resultat. Att utveckla dig själv och ditt arbete är någonting du stimuleras av. Såväl självständigt arbete som samarbete i olika former passar dig och du har lätt för att anpassa dig efter nya förutsättningar. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Vår arbetsplats
Hos oss har vi tillit till varandras förmåga. Vi lär och utvecklas tillsammans i en prestigelös och omtänksam arbetsmiljö. Du får gärna testa nya vägar i ditt arbete. Våra värderingar mod, nytta och omtanke är viktiga för oss. Vi värdesätter att vi är olika, det berikar vår verksamhet. Om du vill jobba i en myndighet där vi gemensamt tar ansvar för verksamhet, utveckling och samarbete – då kommer du att trivas hos oss! Vi har förtroendearbetstid och beroende på verksamhetens förutsättningar har du möjlighet att arbeta delvis på distans. Du får en genomtänkt introduktion och har goda möjligheter till kompetensutveckling. Självklart erbjuder vi friskvårdstid och friskvårdsbidrag.

Om anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tjänstgöringsort är Karlstad. Tillträde enligt överenskommelse. Resor i tjänsten förekommer, såväl inrikes som utrikes.

Vill du veta mer?
Läs mer om oss på Konsumentverket här. Mer information om anställningen får du av enhetschef Kristofer Johannesson. Fackliga representanter är Anna Gunnarsson för Saco–S och Maria Lindstedt för OFR. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Så här söker du!
Ange diarienummer ”HR 2024/6” i din ansökan. Välkommen med din ansökan senast den 25 april 2024.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb